Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Löss

Tilbage til geografi eller økologi
Löss er en jordtype bestående af fint ler, som er aflejret af vinden. Löss findes mange steder i verden, og de er altid meget frugtbare. Som eksempel kan nævnes de mere end 100 m tykke lag i det vestlige Kina. De er aflejret af kraftige vinde, der blæste fra kuldehøjtrykkene over Asiens tørre indre under istiderne. Også i Sydtyskland findes der tykke lösslag, som skaber grundlaget for en landbrugsproduktion med meget højt afkast.

Det er i øvrigt tankevækkende, at de første landbrugere slog sig ned netop der, hvor jorden består af löss. De må have kendt til de specielle plantesamfund, der opstår på den meget frodige jordbund, sådan at de vidste, hvor det kunne betale sig at rydde skov.

Kilder

  • Dieter Heinrich og Manfred Hergt, Munksgaards Økologiatlas ISBN 87-16-107756Denne artikel er fra Wikipedia.
Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: