Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Lhasa

Lhasa er hovedstaden i det kinesiske besatte Tibet. Lhasa er en stor by med en befolkning på omkring 200.000. Historisk set var Lhasa også hovedstaden for det gamle Tibet helt tilbage i 800-tallet og op til 1950. Lhasa er placeret over 3650 meter over jordens overflade, det gør den til en af verdens højest beliggende hovedstæder. Byens navn betyder også "Gudernes sted."

I den første halvdel af det 20. århundrede kom flere vestlige opdagelsesrejsende til byen inklusive Francis Younghusband, Alexandra David-Néel og Heinrich Harrer.

I dag findes der flere kinesere i Lhasa, samt resten af Tibet, end der er indfødte tibetanere. Et resultat af Kinas besættelsespolitik overfor Tibet. Lhasas berømte Potala Palads, hvor den eksilramte Dalai Lama havde hovedsæde, er blevet placeret på UNESCOs Verdensarvsprogram. Andre vigtige bygninger er Jokhang, Norbulingka, Drepung-klosteret og Sera-klosteret.

Den 1.080 km Qinghai-Tibet toglinje til Lhasa, er på nuværende tidspunkt under konstruktion.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: