Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Leopold 2. (Tysk-romerske rige)

Leopold 2. (5. maj 1747 - 1. marts 1792) kejser af det tysk-romerske rige og Østrig fra 1790-1792 storhertug af Toscana fra 1765 . Han blev født i Wien, var søn af kejserinde Maria Theresia og hendes mand , Frans 1. Stefan.

Han var som broderen Josef 2 grebet af oplysningstidens ideer og indførte i Toscana reformer i samme stil som denne forsøgte i de østrigske lande. Han var imidlertid klogere og mere diplomatisk end denne, og den uro der herskede efter Josefs regeringsperiode dæmpede han med klog eftergivenhed, ligesom han opgav planen om at skabe en østrigsk enhedsstat. I udenrigspolitikken stræbte han efter fred, og undslog sig længe for at støtte søsteren Marie-Antoinette i Frankrig med våben, og sluttede sig først kort før hendes død til den 1. koalition

Se også:

Efterfulgte: {} Efterfulgtes af:
{} {}Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: