Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Langbue

En Langbue er en lang kraftfuld bue, et simpelt våben, typisk lavet af takstræ, ca. 180 cm lang og med et D-formet tværsnit.

Langbuen er især er berømt for de engelske Yeomen der brugte dem på slagmarken ved Crécy (1346) og Agincourt (1415) under hundredårskrigen mod Frankrig.

En langbue kan skyde 6 skud i minuttet, op til ca. 400 meter, og på 200 meter afstand kan den gennembore både ringbrynjer og pladerustninger hjelme og skjolde. De angivne tal må dog betragtes som de maksimale.

Det kræver et trækkraft på op til ca. 500 newton (50 kg) at spænde en langbue. Arkæologiske fund af bueskytter viser små forandringer på arm- og skulderknoglerne, på grund af den langvarige træning.

En langbue er ikke så præcist et våben som en flitsbue, da man ikke kan slippe buestrengen så hurtigt, at sigtet ikke forstyrres. Men hvis flere bueskytter arbejder sammen, kan de totalt stoppe et tungt og langsomt rytteri.

Se ogsåDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: