Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Landevej

I dag betegner landevej en generelt mindre færdselsåre, men før bilens og togets tid var landevejene den eneste mulighed for rejse gennem landet, hvis man da ikke var så priviligeret at man havde tilladelse til at benytte kongevejene.

Rejse foregik til fods eller med hest eller hestevogn, og ved de mest befærdede landeveje lå med regelmæssig afstand en kro, så man kunne stille sult og tørst, eller overnatte, hvis det var blevet sent.

Mellem Kystbyer kunne man dog benytte sig af transport med skib. Der var fast færgesejlads over sund og bælt(f. eks. Korsør-Nyborg og Helsingør-Helsingborg), men der fandtes også sejlads langs kysterne, f.eks. mellem Helsingør og København.

De gamle landeveje kan ud fra vejnavne stadig spores flere steder i tættere bebyggelse selvom de trafikalt er erstattet af omfartsveje, nye hovedveje og motorveje.

Se ogsåDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.
Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: