Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Krudtsammensværgelsen

Krudtsammensværgelsen (the Gunpowder Plot) i England, november 1605 var et katolsk forsøg på at sprænge kongen, Jakob 1 og Parlamentet i luften. Den umiddelbare årsag var var harme over en forordning der forviste katolske præster fra London, samt skuffelse over den ellers katolske konges manglende kampvilje i religiøse spørgsmål. Hovedmændene Robert Catesby, Thomas Winter og Guy Fawkes lejede en kælder i nærheden, hvor de samlede en del krudt. Det var meningen at attentatet skulle finde sted veed parlamentets åbning den 5. november , men det blev afsløret inden. De fleste medlemmer af komplottet blev fanget og henrettet. Begivenheden mindes hvert år ved Guy Fawkes night, hvor man afbrænder en figur forestillende Guy Fawkes (lidt i stil med de danske sankthansbål) og affyrer en del fyrværkeri.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: