Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Kreationisme

Kreationisme er troen på at livet, jorden og hele universet er blevet skabt af en guddommelig kraft.

Der findes inden for kristendommen, jødedommen, Islam og andre religioner flere varianter, hvoraf den mest yderligtgående form mener at skabelsen kun tog seks dage for 6000 år siden, baseret på en meget bogstavelig fortolkning af Bibelen. Der er dog også former for kreationisme der accepterer at jorden og universet er milliarder af år gamle.

Kreationismen er idag primært et amerikansk og evangelisk-kristent fænomen, hvor man forsøger at usandsynliggøre evolutionsteorien, der siger at livet er opstået ved naturlige, lovmæssige processer gennem milliarder af år.

De såkaldte ungjordskreationister argumenterer for at jorden skulle have en alder på ca. 6000 år, og at der skulle foreligge omfattende geologiske beviser for, at der har fundet en verdensomspændende syndflod sted (Noas Ark), samt at dinosaurer og mennesker har levet side om side. Dette indebærer bl.a. en forkastelse af radioaktive dateringsmetoder, astronomiske observationer m.v.

Table of contents
1 Eksterne henvisninger

Eksterne henvisninger

Kreationistiske websteder

Kritik af kreationisme


Denne artikel er kun påbegyndt.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at [ tilføje mere].Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: