Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Kontakt (elektrisk)

Mekaniske kontakter

En elektrisk kontakt er en komponent som kan bryde og/eller slutte en elektrisk forbindelse mellem 2 elektriske forbindelser.

De 2 vigtigste egenskaber er at kontaktens indre modstand i sluttet tilstand er så lille som muligt (måles i milliohm), og at den kan bære den strøm, der skal bruges. Her er det kritiske punkt det øjeblik, hvor strømmen afbrydes, da der vil være tendens til at der dannes en lysbue i kontakten. Denne vil 'brænde' overfladen på kontaktpunkterne og forringe kontaktmodstanden. Ved fornuftigt valg af materialer og design kan disse faktorer minimeres.

I lavspændingskontakter til digital elektronik er prel det store problem: At kontaktpunkterne ved fjedervirkningen slår mod hinanden et par gange før forbindelsen endelig er etableret. Det sker på få millisekunder, men kan få alvorlige følger, hvis det f.eks. er indgangen til et tællekredsløb, der så tæller for mange pulser. Her kan design hjælpe lidt, men det mest ideelle er et lille kredsløb efter kontakten, der udelukker disse korte ekstrapulser.

Faststofkontakter

Kontakterne kan være faststofkontakter som f.eks. transistorer (bipolar, MOSFET...) og dioder.

Se ogsåDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: