Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Kløvet kamp

Kløvet kamp er betegnelsen for det byggemateriale, som består af flækkede kampesten. Det er tydeligt, at man har vidst, at granit eller til nød gnejs var de mest holdbare materialer, og kløvet kamp har været brugt i mange af vore middelalderlige sognekirker. Visse steder i landet er materialet helt dominerende, mens kirkerne andre steder mest er opført i kvadersten, altså tilhuggede, retvinklede granitsten.

Endnu op mod vores tid har man brugt kløvet kamp som byggemateriale til stalde og lader (se billedet), men ikke så gerne til stuehuse, da stenhuse let bliver plaget af fugt fra kondensvand på de kolde vægge.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: