Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Karate

Systemer til ubevæbnet kamp opstået i det 19 århundrede på øen Okinawa. Okinawa havde indtil da været et selvstændigt kongedømme men blev på dette tidspunkt invaderet af japanske krigsherrer. For at undgå oprør fratog okkupationsstyrkerne alle våben fra Okinawas befolkning.

Som modsvar rejse okinawanere til Kina, hvor de modtog undervisning i kungfu. Denne viden videregav de siden til deres landsmænd og på den måde udviklede man et kampsystem uden brug af våben.

Senere, da Okinawa var blevet en integreret del af Japan, blev mestre fra Okinawa inviteret til Japan for at fremvise deres kampkunst. På den måde skete der en udveksling af ideer mellem selve Japan og Okinawa og under indflydelse af blandt andet judo organiserede okinawanerne deres teknikker til et mere ordnet system: Kara ("tom") te("hånd").

I dag er karate underinddelt i en række stilarter: Shotokan, Ashihara, kyokushin med flere, og dyrkes både som selvforsvar, fysisk træning og højtudviklet konkurrencesport.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: