Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Kampkunst

Table of contents
1 Kampkunst
2 Kampsport
3 Selvforsvar
4 Jutsu og Do
5 Hvad er forskellen?
6 Hvilken kampkunst er bedst?
7 Hvilket system?
8 weblink

Kampkunst

Kampkunst, den romerske krigsgud Mars' kunst, kaldet Martial Art på engelsk. Kampkunst er oprindelig krigskunst, oftest blottet for sportslige momenter. Det blev anvendt til at træne folk i krigsteknikker

Kampsport

Efterhånden er krigskunsten trængt i baggrunden af moderne våben. Mange kampformer bliver holdt i live i sportsligt regi. Tit har man konkurrencer med regler og så kaldes det for kampsport. Kampkunst og kampsport bruges dog i flæng.

Selvforsvar

Megen kampkunst er for voldeligt til moderne normer og love. Derfor har mange kampformer tilpasset en del af "repertoiret" til de gældende nødværgeparagraffer. Dette kalder man for selvforsvar. På den måde findes der oftest både kampsport, kampkunst og selvforsvar indenfor en kampform.

Jutsu og Do

I Japan skelnes mellem krigskunst, kaldet jutsu, og den mere etiske og disciplinerede do. Eksempelvis fjernede Jigoro Kano ju-jutsus mest farlige teknikker og sporten judo fremkom.

Hvad er forskellen?

Hver kampkunst fokuserer på forskellige ting. Det kan være
  • religion, ceremonier, tradition
  • natur
  • rå overlevelse
  • selvudvikling, selvforståelse
  • leg, dans og musik
  • social begivenhed, konkurrencer, fest
  • våben
  • sikkerhed

Hvilken kampkunst er bedst?

Næsten alle kampkunster har bevist deres værd. Hver især har de deres fordele, men i sidste ende giver spørgsmålet ikke mere mening end: Hvad er bedst håndbold eller fodbold?

Hvilket system?

De fleste kampkunster findes i en mængde varianter. Det gælder alt fra Karate over Silat til Capoeira. Disse stilarter/varianter kan være så forskellige at de ikke ligner samme kampkunst. Andre gange kan så lidt som en fodstilling være det hele.

weblink

Af kampformer kan nævnesDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: