Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Kajak

En kajak er en lille, smal, lang båd der drives fremad ved at ro med en pagaj, og hvor roeren sidder med front mod roretningen. Normalt ror man kun en person i en kajak, men der findes udgaver med både 2 og fire roere.

Kajakker er oftest lavet af glasfiber eller kulfiber, men findes også i udgaver lavet udelukkende i træ. En del af de mere hårdføre havkajkker laves desuden i ren plastik.

Der findes en lang række forskellige kajakker, men de typer man normalt forbinder med en kajak er havkajak, turkajak og kapkajak. Derudover findes også polokajak, fosskajak, sit-on-top kajak.

En kajak er et relativt ustabilt fartøj. Der er dog stor forskel på stabiliteten af en kapkajak, der er hurtig og ekstremt ustabil og en havkajak som er langsommere og tungere, men tilgengæld langt mere stabil.

Kajakken har sin oprindelse i Grønland, hvor den blev brugt af fangerne til jagt på blandt andet sæler. Den Grønlandske kajak blev oprindeligt lavet af skind og drivetømmer, men laves i dag oftes træ og sejldug.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: