Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Josephson-kontakt

Josephson kontakter, Josephson diode eller Josephson tunneldiode blev teoretisk forudsagt af B. D. Josephson i 1962 og er en superledende kvantemekanisk komponent. Josephsons underviser Philip Anderson og eksperimentalfysikeren John Rowell lavede verdens første Josephson kontakt. De bliver mest anvendt i squidss og Rapid Single Flux Quantum ICer.

En Josephson kontakt er en overgang mellem 2 superledende materialer, som er separeret af en ikke-superledende barriere. En strøm kan flyde frit i superledere, men barrieren forhindrer strømmen flyde frit mellem dem. Men strømmen kan tunnelere igennem barrieren, afhængig af superledernes kvantefasetilstand på hver side af barrieren. Størrelsen af strømmen som kan tunnelere gennem barrieren afhænger af størrelsen og barrierens stofsammensætning. Den maksimale tunneleringsstrøm kaldes Josephson kontaktens kritiske strøm og er en vigtig fænomenologisk parameter.

Josephson kontakter har 2 grundlæggende elektriske egenskaber. Den første er at kontakterne har en reaktiv modstand lidt ligesom en elektrisk spole. Spændingsforskellen over kontakten er relateret til strømmens afledede. Den anden er at en jævnspænding påtrykt over barrieren vil resultere i en vekselstrøm. En Josephson kontakt kan altså konverterer en jævnstrøm til en vekselstrøm.

Der er 2 typer af Josephson kontakter: overdæmpede og underdæmpede.

Table of contents
1 Se også
2 Eksterne henvisninger

Se også

Eksterne henvisninger

Praktisk anvendelseDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: