Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Jomfruen (stjernetegn)

Jomfruen (Virgo) er det sjette stjernetegn i dyrekredsen. Tegnet ligger mellem Løven og Vægten Solen bevæger sig siderisk igennem Jomfruen fra midten af september til slutningen af oktober.

Table of contents
1 Astronomisk
2 Mytologisk
3 Astrologisk
4 Eksterne henvisninger

Astronomisk

Tegnet er fuldt synligt fra 67°N til 75°S. Jomfruen er det næststørste af alle stjernebillederne. Den rummer bl.a. Virgohoben, den galaksehob som ligger tættest på jorden, og en af de mest lysstærke stjerner på himlen, Spica.

Mytologisk

Generelt har Jomfruen i mange kulturer været repræsentationen af den store moders arketype. Og Spica har henholdsvis været angivet til at være enten et kornaks, eller moderens barn. I visse sammenhænge er hun også, sammen med vægtens tegn, blevet anset for at være retfærdighedens gudinde Athene, Justitia eller Libera.
  • Græsk: Jomfruen var ifølge de græske sagn korngudinden Demeter, hvis datter Persefone/Kore blev bortført til underverdenen.
  • Bibelsk: Tegnet har oftest været refereret til som den himmelske dronning, Jomfru Maria, Guds moder.
  • Indisk: Jomfruen var her repræsenteret af Kauni, Krishnas mor.

Astrologisk

Astrologien tillægger solens placering i fødselshoroskopet en række betydninger. Men da solen kun er en ud af mange faktorer i et horoskop er følgende beskrivelse ikke dækkende for alle mennesker med solen i dette tegn:

Mennesker født med solen i jomfruens tegn siges at være nøjeregnende og præcise. De har upræget praktisk sans, og er de fødte planlæggere og projektledere. Umiddelbart kan de virke lidt kolde, men er man først blevet ven med en jomfru har man en ven for livet.

Kendte danskere født i jomfruens tegn: Robert Storm-Petersen, Simon Spies, Preben Elkjær, Jannie Spies Kjær, Marianne Jelved.

Eksterne henvisninger

JomfruenDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: