Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

John F. Kennedy

John F Kennedy


Præsident nr.:35
Præsidentperiode:20. januar 1961 - 22. november, 1963
Efterfulgte:Dwight D. Eisenhower
Efterfulgt af:Lyndon B. Johnson
Fødselsdato:29. maj, 1917
Fødselssted:Brookline, Massachusetts
Dødsdato:Fredag, 22. november, 1963
Død i:Dallas, Texas
Gift med:Jacqueline Lee Bouvier
Erhverv:Politiker
Politisk parti:Demokrat
Vicepræsident:*Lyndon B. Johnson

John Fitzgerald Kennedy (29. maj 1917 - 22. november 1963) ofte blot omtalt som JFK var fra 1961 til 1963 USA's 35. præsident.

Kennedy var den hidtil yngste, der var blevet valgt til præsident (om end Theodore Roosevelt var nogle måneder yngre da han blev præsident ved William McKinleys død), og han var den første romersk-katolske præsident. Han vandt over Richard M. Nixon, Eisenhowerss vicepræsident i et meget tæt valgt i 1960.

Han er kendt for at have afværget en atomkrig, men det danske efterretningsvæsen havde fortalt ham i forvejen at russerne allerede havde opgivet at opstille atomraketter på Cuba.

Kennedys motto var "The New Frontier", men han fik kun små 1.000 dage i sin præsidenttid til at skabe en myte om en ny form for ungdommelig præsident.

Trods Kennedys popularitet nu skal man ikke glemme, at temmelig mange dengang i USA opfattede ham som alt for liberal. For resten af verden stod han som eksponent for den globale amerikaner, der bl.a. skabte Fredskorpset (The Peace Corps). Her kunne unge mennesker hjælpe den 3dje verden som alternativ til krigstjenste.

I sin stab havde Kennedy en skribent med danske aner Ted Sorensen, der lagde pen til mange af Kennedys nu berømte taler.

Efter attentatet på Kennedy blev vicepræsident Lyndon B. Johnson taget i ed som den 36. præsident.

Mønt som minde om Præsident Kennedy

Konspirationsteorierne

Mordet på John F. Kennedy rystede samtiden som en katastrofe og som efter de fleste katastrofer opstod en række konspirationsteorier, med mere eller mindre hold i virkeligheden.

Se også


Denne artikel var dagens artikel den 22. november 2004.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: