Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

John Cage

John Milton Cage (5. september 1912 - 12. august 1992) amerikansk Komponist og filosof.

Han var den betydeligste fornyer af amerikansk kompositationsmusik i anden halvdel af 1900-tallet og en afgørende inspiration for europæisk avantgarden-musik i 1950'erne og 1960'erne. Hans tidligste kompositioner er baseret på tolvtoneprincipper.

Fra 1930'erne begyndte han også at eksperimentere med klang og rytme som nogle af de vigtigste musikalske elementer. Han har gemmen hele sit liv eksperimenteret og "forarget" verden med sin musik og sammesætning af instrumenter i sine værker.

Hans grundtanke i mange af sine værker har været at præsentere lytterne for et uforsigeligt kaos, der tvinger den enkelte til selv at forme sin oplevelse i stedet for at forstå musikken.

Kilder/henvisninger:Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: