Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Jødedom

Jødedommen er udtryk for det jødiske folks religion og kultur. Den er et af de første eksempler på en monoteistisk religion.

Nebukadnesar erobrede Juda i 586 fvt, ødelagde templet og førte en del af indbyggerne i eksil i Babylon. Det "babyloniske fangenskab" varede indtil 536 fvt, da perserkongen, Kyros løslod jøderne og lod dem vende hjem. I mellemtiden var der sket en ændring i deres religion.

Tidligere var JHVH blot én national gud blandt mange, og folk og fyrster havde dyrket andre guder. Monoteismen, forestillingen om JHVH som den eneste gud, blev især udviklet af "den anden Esajas", den anonyme forfatter til Esajas' Bog 40-66. Fra det tidspunkt var den mosaiske tro, jødedommen, grundlagt.

Eksterne links


Denne artikel er kun påbegyndt.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at [ tilføje mere].Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: