Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige

Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige er navnet på et trossamfund der i Danmark blev oprettet i 1850. I USA blev kirken officielt oprettet den 6. april 1830. Det er det officielle navn for mormonkirken (se mormon). Fra mormonernes synspunkt har der aldrig eksisteret en mormonkirke. "Mormonkirken" anses af mormonerne for at være et øgenavn.

Hovedkvarteret findes i Salt Lake City i staten Utah i USA.

Medlemmerne af kirken, de "Sidste Dages Hellige", anser selv deres tro for at være en genoprettelse af af den kirke. der blev oprettet af Jesus Kristus som beskrevet i det Det nye testamente. De tror, at myndigheden til at udføre dåb og andre nødvendige handlinger blev tabt, da Jesu oprindelige apostle døde, hvad der førte til et frafald fra den oprindelige tro. Man har en organisation, der er opbygget på samme måde som den af Kristus opbyggede kirke med en profet som jordisk leder og 12 apostle.

Mormonerne opfatter sig selv som værende kristne, idet de tror på, at Jesus er Guds søn. De anerkender Bibelen som helligskrift, men benytter også "Mormons Bog" som helligskrift på linje med Bibelen. Mormons Bog blev udgivet på dansk i 1851. Det var den første oversættelse af Mormons Bog til et andet sprog end engelsk.

I Danmark har kirken 22 menigheder. Disse menigheder afholder gudstjeneste hver søndag i deres kirkebygninger. Alle har adgang til disse gudstjenester, medlemmer såvel som ikke-medlemmer. I løbet af ugen er der også andre aktiviteter i disse kirkebygninger. Større kirkebygninger har ofte også en aktivitetssal med eksempelvis basketballbane, scene til afholdelse af skuespil og så videre.

Udover "almindelige" kirkebygninger opfører kirken også templer. I maj 2004 dedikerede kirken et tempel i København. I hele Europa findes der (pr. 2004) kun 9 templer. Templer benyttes blandt andet til belæringer og ceremonier såsom besegling, hvor ægtepar vies for "tid og al evighed". Templer er ikke alment tilgængelige.

Kilder/henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: