Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Jernkorsetter

Korsetter historisk
Jernkorset | Snøreliv | Fransk korset | Victoriansk korset | Edwardiansk korset | Rørformet korset

De ældste bevarede korsetter er af jern, og har været polstret og beklædt med stof, som er forsvundet. De har aldrig været almindelige.

ca. år 1550 Jernplader

Forgængeren for nutidens snøreliv. stammer fra Portugal i 1499 da Vasco da Gama vender hjem med dårlig indisk silke, for fra da af har man silke nok til at man kan dække kroppen på de kongelige, oven på de blanke rustninger. Før den tid var silke så dyrt at man kun kendte det som bånd. Men desværre krøller silke nemt, og derfor må man have et underlag for at kunne holde det glat. Dette jernstativ for begge køn blev forgængeren for snørelivet.

Fra Portugal er der ikke langt til Spanien, og fra Spanien blev jern-"Snørelivet" blev bragt til England af Katharina af Aragonien og bragt til Frankrig af Katarina af Medici.

Først i 1500-tallet kommer kegleformede jernkorsetter på mode i de allerhøjste samfundslag. Disse blev spændt med tang, og havde skulderbånd. Man kunne overleve inden i dem fordi de ikke var så stramme, de var beregnet på at strække silken ud, og ikke direkte på at klemme nogen i form.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: