Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Ivar Huitfeldt

Søhelten Ivar Huitfeldt født 5. december 1665 på Frederikssten i Norge . Død 4. oktober 1710.

Tjente først i den franske flåde, og blev videreuddannet i hollandsk og engelsk søkrigstjeneste. Blev udnævnt til kaptajn i 1691, og kommanddør i 1704, og var fra 1704- 1709 chef for orlogsværftet i Christianssund.

Var under Den store nordiske krig chef for flåden på skibet Dannebrog, og i et slag i Køge Bugt 4. oktober 1710 mistede han livet, da han, for at ilden ikke skulle brede sig til de andre skibe, kæmpede videre i sit brændende skib indtil krudtkammeret blev antændt og skibet sprang i luften med hele besætningen.

Et storslået monument for Huitfeldt kan ses på Langelinie i København. Se [1]Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: