Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Israels mur på Vestbredden

Israels mur på Vestbredden betegner en afspærring som er planlagt til at strække sig 720 kilometer ind på den besatte Vestbred. Bygningen af muren blev igangsat i 2003 af Ariel Sharon, og den er planlagt færdigopstillet i 2005.

Muren, som af menneskerettighedsaktivister omtales som en apartheid-mur, er blevet fordømt af det internationale samfund. Særlig fordi den ligger beslag på store palæstinensisk arealer, hindrer palæstinensere i at bevæge sig frit, splitter landsbyer og gør Vestbredden til et fængsel eller en bantustan for palæstinerne. Mange ser den også som et instrument for at sikre Israels kontrol over så store dele som muligt af Vestbredden og skabe et stor-Israel. Mod fire stemmer (Israel, USA, Mikronesien og Marshalløerne) fordømte FN muren, og den internationale domstol i Haag har nu besluttet at muren er i strid med folkeretten og bør rives ned. De palæstinensiske myndigheder kræver sanktioner mod Israel fra det internationale samfund.

Det israelske argument for at bygge muren er at det skaber en fysisk afspærring for palæstinensiske angreb mod Israel. Israel har gjort det klart at de ikke accepterer Haag-domstolens beslutning om nedrivning. De hævder også at de ikke anerkender domstolen.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: