Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Isotropantenne

En isotropantenne er en teoretisk radioantenne, der udgør et punkt uden udstrækning i nogen retning. Den kan kun bruges som reference i beregninger, da man i praksis ikke kan udsende elektriske eller magnetiske felter fra et punkt.

Isotropantennens fiktive forstærkning (regnet med fortegn) i forhold til en ideel halvbølge dipolantenne er -2,14 dB - det skrives også -2,14 dBd, "d" efter dB viser, at forstærkningen er i forhold til en dipolantenne.

Det gælder så også, at dipolantennen i forhold til en isotropantenne har en forstærkning på +2,14 dBi, hvor "i" efter dB viser, at forstærkningen er i forhold til isotropantennen.

Se ogsåDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: