Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Islamabad

Islamabad (اسلاماباد) er Pakistans hovedstad. Byen har omkring 530.000 indbyggere og ligger i den nordøstlige den af Pakistan i et Føderalt distrikt (Islamabad Capital Territory) i et område som tidligere har tilhørt Punjab-provinsen.

Ved uafhængigheden i 1947 blev den største by, Karachi i syd ved det Arabiske Hav hovedstad. Bekymringer om at koncentrationen af investeringer og udvikling skulle få negative virkninger for resten af Pakistan, førte til ønsket om en ny hovedstad. Da Ayub Khan blev præsident i 1958 blev arbejdet med den nye hovedstad opprioriteret. Der blev valgt et sted umiddelbart nord for Rawalpindi, og Rawalpindi blev udnævnt til midlertidig hovedstad. Bygningen af Islamabad begyndte i 1960'erne. Planlægningen og bygningen blev ledet af den græske byplanlægger Constantinos A. Doxiadis. Han plan gik ud på at bygge byen i sektorer som hver består af fire undersektorer adskilt af grønne kiler og parker. Der blev lagt stor vægt på grønne og åbne områder.

Væksten var i begyndelsen langsom, og Pakistans regering var først fuldt ud flyttet fra Rawalpindi til Islamabad i 1980'erne. På det tidspunkt var indbyggertallet omkring 250.000. I løbet af 1990'erne blev der en kraftig stigning i befolkningstallet hvilket har ledt til bygning af flere sektorer.

Rawalpindi betragtes som en søsterby på grund af nærheden. Det meste af det pakistanske militærs hovedkvarter er i Rawalpindi.

Islamabad er en moderne og ren by i sammenligning med andre pakistanske byer. Arkitekturen er en balancegang mellem modernitet og tradition.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: