Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Hjul og stejle

Ved henrettelse i gammel tid kunne dommen suppleres med krav om at lægge kroppen på hjul og stejle. Bøddelen parterede således kroppen i et antal dele og anbragte dem på et eller flere vognhjul, der var anbragt vandret ovenpå en høj pæl. Brugtes mest efter halshugning, hvor hovedet så sattes på en stage, evt. sammen med en afhugget højrehånd som det f.eks overgik Struensee.

Da en straf ikke kunne blive værre end døden, sås ofte at virkelig grove forbrydelser straffedes ved forudgående piskning og radbrækning/afhugning af hænder før den endelige halshugning.

At sætte folk på hjul og stejle tjente som en påmindelse til andre om at forbrydelse straffes. Placeringen var ofte ligesom galgen udenfor byens porte, så det gav signal til rejsende om at der herskede lov og orden i byen.

Henrettedes søfolk i en havneby blev deres hoved ofte sat på en stage ud mod vandet for på den måde at signalere at man så alvorligt på sørøveri m.m.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: