Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Highlander

Highlander

Highlander er en serie eventyrlige film hvor personen Connor MacLeod (Christopher Lambert) er Highlander. Han er født i Glenfinnan, i det skotske højland i det 16 århundrede. MacLeod er en Udødelig; siden den første gang han blev dødelig såret. Han kan ikke ældes, men kan dog død ved halshugning. Når kun en Udødelig er tilbage, vil han eller hende for tildelt "Præmien", den præcise natur af præmien er åben for seeren til at gætte. Dette ledte ind på en serie af sværdkampe mellem de Udødelige, når en blev halshugget, fik modstanderen den dødes kræfter og evner.

Highlanderfilmene og TV-serierne der fulgte i kølvandet på den originale har opnået en kultstatus bland et lille følgeskab og til skabelsen af en stor del fan fiktion, meget af det er tilgængeligt på Internet.

Det typiske i filmene og serierne er brugen af flashback fra tidligere begivenheder i Highlanderens lange liv.

Et kendt citat i filmene og serierne er; "Der kan kun være En." (Eng: "There can only be One.").

Filmene:

TV-serier.

90'ernes TV-serie byggede på den samme grundide, som filmene gjorde. Det første afsnit blev vist den 6. October 1992. Serien var centreret omkring Connor MacLeods yngre og Udødelige slægtning Duncan MacLeod (Adrian Paul) Connor MacLeod lavede kun få gæsteoptræden for at sikre forbindelse til filmene. Halvdelen af serien blev skabt i Canada, den anden halvdel i Frankrig. Det krævede stor samarbejde for forfatterne og skuespillerne til at rejse frem og tilbage hvert af stederne.

I 1994 startede serien Highlander: Den animeret serie, som finder sted i en fjern fremtid og her spilles Highlander af Quentin MacLeod, hvor stemmen var lavet af Miklos Perlus.

Highlander: The Raven var en serie, der tog en af personerne fra den forrige serie, Amanda (Elizabeth Gracen) som den centrale figur. Hun blev fulgt af den tidligere politibetjent Nick Wolfe (Paul Johansson). Det første afsnit blev vist den 7. November, 1998.Denne artikel er fra Wikipedia.
Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: