Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Hesselø

Hesselø er en lille ø i Kattegat. På øen er der et fyrtårn og en vejrstation drevet af Danmarks Meteorologiske Institut. Den er udpeget som EU-habitatområde

Ved kongelig resolution af 12. april 1822 bestemtes, at Hesselø skulle høre under Rørvig sogn. Indtil da havde øen (såvidt vides) ikke hørt til noget sogn.

Øen var genstand for en verbal krig mellem Danmark og Sverige i 1983, da Danmark gav tilladelse til prøveboringer efter olie nordøst for øen. Svenskerne mente imidlertid at boreområdet var svensk, så den 3. august 1983 sendte den svenske statsminister Olof Palme en skarp protest til den danske regering om at standse efterforskningen. I kampens hede udtalte Palme at han (med henvisning til Roskildefreden) anså Hesselø for at være svensk, hvad han næppe mente helt alvorligt.

I oktober og november 2003 var Hesselø medieomtalt på grund af en ikke-godkendt havneanlæggelse foretaget af ejeren Erik Tingleff Larsen, der er hovedaktionær i Weibel Scientific.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: