Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Henrik V. Ringsted

Henrik V. Ringsted (19. oktober 1907 - 4. november 1983)

Han fik sin debut som forfatter i 1945 med Omkring Tysklands Fald og skrev også om Nürnbergprocessen i Maskerne falder i Nürnberg, sammen med kollegaen Helge Knudsen.

Det var Henrik V. Ringsted der efter det tredje riges fald i 1945 fandt H.W. Bissens bronzemonument Istedløven (oprindelig mindesmærke i Flensborg over danske soldater som faldt i slaget på Isted Hede i 1850) i Berlin. Han var i Berlin som krigskorrespondent for dagbladet Politiken. Ringsted kontaktede de allieredes overkommando, ved general Dwight D. Eisenhower, for at få løven til Danmark. Dette gav resultat, og monumentet står siden 1945 ved Tøjhusmuseet på Slotsholmen i København.

Om sit flerårige ophold i London skriver han morsomt i En have i London (1949; ofte optrykt). Ligeledes om sin barndom på Østerbro i Lille dreng med trillebaand (1958).

Modtog, som den første, Cavling-prisen i 1945.

Han er også kendt for sin novellesamling Klokkebøjen fra 1959.

Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: