Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Henrik Fuglefænger

Henrik 1. (* 876, † 2. Juli 936) også kaldet Henrik Fuglefænger (ty. Heinrich der Vogler) var hertug af Sachsen fra 912 og konge af det østfrankiske rige fra 919 og til sin død. Først i løbet af det 11. århundrede satte navnet De tyskes rige sig igennem.

Hertug Henrik af Sachsen, som også havde Thüringen under sig, blev valgt af frankerne og sachserne til konge af det østfrankiske rige i 919. Senere sluttede svaberne og bajrerne sig til valget, og det lykkedes ham endda at få Rhinområdet ind under sin krone.

Henrik nedstammede fra det liudolfingske dynasti, som var en sachsisk adelsslægt, der kunne føre sine aner tilbage til den hertug Widukind, som var Karl den Stores modspiller. Henriks far var Otto af Saksen, som grundlagde det ottonske dynasti.

Henrik blev efterfulgt af sin søn, kong Otto den Store.

Efterfulgte: {} Efterfulgtes af:
Konrad 1. af Franken
911 - 918
{}

Henvisning/KildeDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: