Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Heinrich Himmler

Heinrich Himmler (født 7. oktober 1900 i München, død (selvmord) 23. maj 1945 i Lüneburg) var en af Hitlers mest betroede medarbejdere, og leder af SS (Schutzstaffel) og sikkerhedspolitiet fra 1929, blev senere indenrigsminister.

Himmler må siges at være en af de øverst ansvarlige for massedrabet på jøder under krigen. Bl.a. var det SS, der på Wannseekonferencen besluttede, hvad der skulle ske i koncentrationslejrene. Gruppenführer Reinhard Heydrich og Obersturmbannführer Adolf Eichmann, der senere blev dømt til døden i Israel, var her nogle af hovedkræfterne bag den bestialske plan.

Heinrich Himmler begik selvmord da det tredje rige var styrtet. Han undsagde Hitler på det sidste - idet han mente, at han var Førerens naturlige arvtager - og indledte separatforhandlinger med Folke Bernadotte. Disse forhandlinger var medvirkende til, at de danske kz-fanger blev transporteret til Sverige i de hvide busser i de sidste krigsmåneders ragnarok.

Se også

Se galleriet
»« i .Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: