Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Harddisk

Harddisk (også disk) er en almindelig brugt betegnelse for disk. Da den diskenhed en pc er udstyret med, er anbragt i et kabinet (sammen med andre enheder), benyttes betegnelsen også fejlagtigt for kabinettet med indhold.

Note: Betegnelsen er opstået i pc-verdenen som en modsætning til floppydisk. Pc'erne kunne på et vist tidspunkt fås med pladelager (hårde skiver) imod tidligere kun at være udstyret med disketter (5.25" eller 8" bløde skiver).

Eksempel på brug: ... hvis strømmen så går, har man mistet det man sad og skrev på. Men hvis man derimod gemmer filen på harddisken, og så slukker computeren, ja så er der ingen ko på isen, for næste gang man tænder computeren kan man bare hente sit brev frem fra harddisken. set 5. november 2001

En harddisk er computerens centrale lager, det er et nonvolatile lagermedie, det betyder at det ikke er afhængigt af konstante opdateringer for at kunne bibeholde sine data, som f.eks. ram er det. Så når man sidder og skriver et brev så ligger brevet i computerens ram som altså er volatile, hvis strømmen så går, har man mistet det man sad og skrev på. Men hvis man derimod gemmer filenen på harddisken, og så slukker computeren, ja så er der ingen ko på isen, for næste gang man tænder computeren kan man bare hente sit brev frem fra harddisken.

Kilder/henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: