Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Gustave Eiffel

Alexandre Gustave Eiffel stod for bygningen af Eiffeltårnet.
Alexandre Gustave Eiffel født d. 15. december 1832 i Dijon i Frankrig, død d. 28. december 1923 i sin bolig på Rue Rabelais, Paris.

Han blev uddannet i 1855 på École centrale des arts et manufactures, som var den førende kunstskole. Gustave Eiffel interesserede sig meget for brobygning i jern. I 1858 opførte han jernbroen ved Bordeaux, som var den første bro i en lang række.

Hans viden om jern til brobygning førte ham rundt i verden, hvor han bl.a. har bygget en jernbro over Douro-floden med 160 m spændvidde.

I 1887-1889 opførte han Eiffeltårnet i Paris. Det skulle bruges til verdensudstillingen i 1889 som et symbol på den industrielle revolution.

Da tårnet stod færdigt i 1889, var det 300 m højt og havde et grundareal på 100 gange 100 meter. I dag er Eiffeltårnet 321 m højt, og det bliver fortrinsvis brugt som radio- og tv-sendemast, og tårnet er en kolossal turistattraktion i Paris.

Af andre store bygningsværker kan nævnes: Jernbanestationen i Toulouse og Agen (1865) Porte til sluse på Moskva-floden (1874) Den indvendige stålkonstruktion til Frihedsgudinden (1881) Porte til Panamakanalen (1889)


Denne artikel er kun påbegyndt.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at [ tilføje mere].Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: