Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Guldalder

Begrebet Guldalder betegnede i antik tankegang en tabt urtilstand, karakteriseret ved lykke og harmoni. Siden er begrebet blevet benyttet i historieskrivningen til at beskrive forskellige nationale og kulturelle storhedstider, såsom "den hollandske malerkunsts guldalder" eller sågar "Hollywoods guldalder". I dansk sammenhæng anvendtes termen først indenfor litteraturen som samlebetegnelse for perioden fra Adam Gottlob Oehlenschläger til Georg Brandes. Efter anden verdenskrig er "Guldalderen" dog i særlig grad blevet ensbetydende med den kulturelle blomstringstid fra statsbankerotten og freden i Kiel i 1813-1814 til enevældens ophør i 1848. Særligt indenfor billedkunsten er begrebet slået igennem og er i dag synonymt med den brogede skare af kunstnere der uddannedes på Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1820'erne, 30'erne og 40'erne under især Christoffer Wilhelm Eckersberg.

Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.
Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: