Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Guernica

Gernika (baskisk) eller Guernica (spansk) (navnet udtales Ger'nika på begge sprog) er en by i den spanske del af Baskerlandet i provinsen Vizcaya, omkring 20 km nordøst for Bilbao. Der er ca. 15.000 indbyggere.

Gernika er en gammel by som er historisk vigtig. Spanske konger har sværget at respektere særlige love for Vizcaya i byen, og der er afholdt basiske folkeforsamlinger i byen under en eg (træet døde i 2004). Byen har dermed fået en særlig symbolsk betydning for tilgængere baskisk selvstyre.

Gernika er også kendt for en tragisk begivenhed i den Spanske borgerkrig. Byen som kun eller hovedsageligt havde civile borgere, blev 26. april 1937 bombet af tyske fly og nærmest jævnet med jorden for at støtte Franco. Det var første gang en civil by blev totalt ødelagt ved bombing i en krig. Handlingen skabte stor vrede. og gav anledning til Pablo Picassos berømte maleri Guernica som symboliserer krigens rædsler.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: