Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Grus

Grus er i almindelig tale udtryk for en blanding af sten og sand. Ofte menes der: brolægningsgrus, som netop er meget lerholdigt. Produktet mekanisk stabilt grus (stabilgrus) er under skarp kontrol, da dets evne til at lade sig komprimere og dermed bære trafikbelastning hænger nøje sammen med at kornkurven er jævn og ubrudt.

I grusgraven eller hos vejingeniøren er grus jordpartikler med en diameter mellem 2 og 20 mm.

I øvrigt er der en interessant forskel mellem østdanskeres og jyders sprogbrug på dette område: For en sjællænder er "sand" = strandsand, mens alle andre, tydeligt kornede jordtyper hedder "grus" (med mindre de er sten!). For en jyde er "sand" alle kornede jordtyper, med mindre de enkelte partikler kan skelnes på afstand, for så hedder materialet "grus".

Se også

Litteratur

  • Bjerregård & Hansen: "Jord, vand, næring", ISBN 87-88077-28-4Denne artikel er fra Wikipedia.
Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: