Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Grosnij

Grosnij (russisk Грозны; tjetjensk Djovkhar Ghaala) er hovedstaden i Tjetjenien, der er en del af den russiske føderation.

Befolkning: 223.000 (2002)

Næsten hele Grosnij blev ødelagt eller alvorligt beskadiget under de tjetjenske krige/opstande.

Grosnij blev indtaget af russiske styrker under den 1. tjetjenske krig/opstand, men guerillakrig baseret fra de nærvedliggende bjerge skabte så store tab og demoralisering blandt de russiske styrker, at de trak sig tilbage i 1996.

Grosnij har været under russisk overherredømme siden den 2. tjetjenske krig/opstand begyndte i 1999. Den russisk indsatte regering i Tjetjenien har sæde i Grosnij. Regeringens hovedsæde blev bombet den 27. december 2002 af tjetjenske oprørere.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: