Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Great Internet Mersenne Prime Search

Great Internet Mersenne Prime Search, forkortet GIMPS, er et projekt, der bruger distribuerede beregninger til at finde store mersenneprimtal. Projektet bruger følgende strategi: De hurtigste af de tilmeldte computere bruges til Lucas-Lehmertest. Inden en test bliver der dog brugt lidt tid på af finde små divisorer i tallet, så den langvarige test måske kan undgås. Langsommere maskiner bruges til kontrolberegninger. Et tal bliver først endeligt afvist som primtal efter to komplette beregninger. De langsomste computere undersøger om et muligt mersenneprimtal har en lille divisor. Hvis en divisor findes, bliver der ikke lavet Lucas-Lehmertest.

Eksterne henvisninger


Denne artikel er kun påbegyndt.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at [ tilføje mere].Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: