Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Gotland

Gotland er en svensk ø i Østersøen cirka 90 km øst fastlandet.

Visby er hovedbyen og lenshovedstad.

Historie

Gotland er det område i Sverige, som er rigest på fortidsminder, og der findes omkring 100 kirker fra middelalderen.

Gotland var tidligt et handelscentrum, til tider også en højborg for sørøvere. I middelalderen opstod rivalisering mellem tilflyttede tyske købmænd og de oprindelige handelsbønder, men efterhånden blev Visby en af hanseforbundets vigtigste byer. 1361 blev øen erobret fra Sverige af Valdemar Atterdag, og først i 1645 blev øen atter svensk, ved freden i Brømsebro.

Øen spillede en vigtig strategisk rolle i især Kalmarunionens tid. Erik af Pommern holdt således i en årrække til på Gotland efter at først Sverige (1434) og dernæst Danmark (1439) havde gjort oprør mod hans styre. Først i 1449 blev han af Christian 1 tvunget til at opgive øen. I 1467 opsagde lensmanden på øen, Iver Axelsen Thott og indtil 1487 var øen i realiteten uden for dansk kontrol.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: