Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Gondwanaland

Det sydlige superkontinent Gondwanaland inkluderede det meste af landmasserne, der i dag udgør kontinenterne på den sydlige halvkugle deriblandt Antarktis, Sydamerika, Afrika, Madagascar, Indien, Australien-Ny Guinea og New Zealand. På samme tid var Nordamerika og Eurasien forenet i det nordlige superkontinent Laurasien.

Gondwanaland var centreret cirka, hvor Antarktis ligger i dag, men klimaet hvor dog rimelig mildt. Kæmpekontinentet var beboet af en bred vifte af flora og fauna i mange millioner år.

Gondwanaland begyndte at dele sig i den sene juratid, omkring 160 millioner år siden. Afrika blev udskilt og begyndte at drive nordpå. Derefter løsrev det senere Indien sig for omkring 125 millioner år siden.


Denne artikel er kun påbegyndt.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at [ tilføje mere].Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: