Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Globalisering

Globalisering. Den globale integration (såvel økonomisk som politisk), som fremkaldes af de store koncerners behov for stadigt nye markeder. Den politisk-økonomiske globalisering fører til, at bærere af forskellige kulturer og subkulturer mødes. I den situation afhænger det af hvert enkelt individs imødekommenhed og velvilje, om kulturmødet skal munde ud i begyndelsen til sammensmeltning af kulturerne i fusionskulturer, eller om det skal tilspidses, så der opstår kulturkampe.

Sådan et kulturmøde vil nogle mennesker bruge til at uddybe kontakten med den fremmede kultur, men mange vil afvise alle udfordringer mod deres egen kultur. Hvis den holdning fremføres med arrogance eller religiøs fundamentalisme, er grunden lagt til, at globaliseringen munder ud i et langt mere tilspidset kultursammenstød på et senere tidspunkt.

se også McDonaldiseringDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: