Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Glas

Glas er et amorft materiale, som hovedsageligt består af kvarts, der kan anvendes til vinduer, drikkeglas samt andre anvendelser, hvor dets evne til at lade lys passere, hårdhed og varmebestandighed udnyttes. Gennemsnitsmassefylden for glas er 2.300 kg/m3.

Glas er i skibsterminologi en tidsenhed på en halv time. Det kommer af at man vendte timeglasset hver halve time. Man slog da slag på skibsklokken; det hed "at slå glas".

En vandrehistorie siger at glas er en tyktflydende væske, og at dette er årsagen til at hvis man ser en rigtig gammel vinduesrude, så er den tykkest forneden, fordi glasset er sunket. Sandheden er at i gamle dage blev vinduesruder lavet af håndkraft-trukket glas som var fuldt af skævheder. Og traditionen sagde at man skulle vende den tykke ende nedad på glasset når man satte det i rammen, fordi det så holdt bedre.

Moderne glas er såkaldt float-glas, der laves ved at flydende glas størkner oven på smeltet metal.

Se også

Eksterne henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: