Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Gioacchino Rossini

Gioacchino Antonio Rossini (29. februar 1792 - 13. november 1868), var en italiensk komponist som skrev mere end 30 operaer. Hans bedst kendte værk er Barberen i Sevilla.

Fra 1812 til 1826 regerede han suverænt i Europa som leverandør af både komiske og tragiske operaer. Han var æret og feteret i Italien og Paris, hvor han levede efter 1824. Det fortælles om ham, at han var så doven, at hvis han tabte sit nodepapir på gulvet medens han sad og komponerede, gad han ikke at samle det op, men begyndte at komponere stykke forfra. Hans første hustru altsangerinden Isabella Colbrand, hørte i sin glanstid til de mest fejrede operastjerner i Italien og optrådte i en lang række hovedpartier af Rossinis operaer. Har bl.a. skrevet: 38 operaer: Barberen i Sevilla (1816), Den tyvagtige skade (1817), Italienerinden i Algier, Askepot, Tyrken i Italien. 6 kantater. 2 messer og Stabat mater. Sange: La danza.
Denne artikel er kun påbegyndt.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at [ tilføje mere].Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: