Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Galleria degli Uffizi

, 1445 - 1510'']]Galleria degli Uffizi er et verdensberømt italiensk kunstmuseum i Firenze, Italien.

Ufficio (flertal: uffici) betyder "kontor" og antyder, at bygningerne oprindelig havde dette formål. Hertug Cosimo I af Medici fik ideen og startede byggeriet i 1560.

Kort tid senere fik Giorgio Vasari - kunsthistoriens fader - ansvaret for byggeriet, som er nabo til det repræsentative Palazzo Vecchio og til floden Arno.

Kunstsamlingen består især af Medici-familiens kunstskatte, men den huser også den berømte Corriodoio Vasariano. Det er en vægstrækning på omkring 1.000 meter med en enestående samling selvportrætter af de berømte kunstnere, bl.a. den danske maler P.S. Krøyer.

Hertil kommer toscansk maleri i det 13. årh., florentinsk maleri fra det 14. årh., den tidlige renæssance, herunder tegnekunsten, de tyske maleres sal, venetiansk maleri i det 15. årh., salen for Michelangelo og det tidlige 16. årh. florentinske maleri, salen for det flamske og hollandske maleri i det 17. årh. - og meget, meget mere.

I 1993 ødelagde en bilbombe dele af paladset og en række billeder gik tabt. En udvidelse af museet fra 6.000 til 13.000 m2 forventes gennemført i 2006.

Eksterne henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: