Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Frø (padde)

Tilbage til: Biota, dyr, rygstrengsdyr, hvirveldyr, tetrapoder, krybdyr, padde, Frøer og tudser.
Frøen (Rana) er en lille padde, der lever i moser og på andre fugtige steder. Den er for det meste grøn eller brunlig med mørke pletter. Den lever af små insekter, som den fanger ved at skyde tungen ud i en meget hurtig bevægelse. Den starter med at ånde ved gæller, mens den er haletudse, men så udvikler der sig lunger, og i øvrigt ånder den også gennem huden. Den kan først befrugtes, når den er 3 år. En frø har mange fjender: der er fiskehejren, storken, snogen og musvågen. I parringstiden opholder den sig i vandet, og der har den også fjender som f.eks. gedden, ålen, odderen og vandspidsmusen.

Frøen er indrettet til at være, hvor der er fugtigt, for hvis den kommer ud i solen, udtørrer den. Der er også meget føde til den på fugtige steder, for frøen æder regnorme og insekter, som netop findes dér.

Haletudsen er ca. 10-20 mm lang. De voksne frøer holder til på bredden af søer og damme, hvor de yngler i begyndelsen af april. De fleste af arterne findes over hele landet, men nogle er kun almindelige på øerne og i det syd-østlige Jylland.

Disse arter af frøer findes (endnu) i Danmark:

Kilder/Henvisninger

Eksterne henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: