Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Frederikshavn

Frederikshavn er en dansk by i Jylland med 24.309 (2003) indbyggere og er et vigtigt trafikalt knudepunkt som "porten" for trafik til Sverige og Norge.

Byen er også kendt for fiskeri ved sin fiskerihavn og -industri. Begrebet en "frederikshavner" henfører til en udsøgt rødspætte.

Frederikshavn hed oprindeligt Fladstrand frem til 1818 hvor den fik købstadsrettigheder under navnet Frederikshavn, opkaldt efter Kong Frederik VI.

Frederikshavn har op gennem historien haft stor militær betydning på grund af sin strategiske beliggenhed ved indsejlingen til Østersøen. Tordenskjold forskansede sig her i de anlæg tyske tropper havde etableret allerede i 1600-tallet. Af de tidligste militære anlæg er i dag Krudttårnet (1686) og Nordre Skanse tilbage.

Frederikshavns ældste bebyggelse, Fiskerklyngen, er oprindeligt fra midten af 1500-tallet, men de nuværende huse er fra 1700-1800-tallet.

Af store virksomheder kan nævnes: MAN/BW Alpha, Martin, samt Flådestation Frederikshavn der er hjemsted for Skoleskibet Danmark, Statens Isbrydere og Kongeskibet Dannebrog.

Table of contents
1 Venskabsbyer, Frederikshavn
2 Se også
3 Eksterne henvisninger

Venskabsbyer, Frederikshavn

Se også

Statistisk kilde

Danmarks Statistik - statistikbanken.dk

Eksterne henvisningerDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.
Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: