Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Forsæbning

Forsæbning eller saponifikation er oprindelig den proces hvorved sæbe fremstilles ved en reaktion mellem et fedtstof og en base. Sæbe er derfor natrium- eller kaliumsalte af fedtsyrer.

I dag bruges udtrykket "forsæbning" i videre betydning, nemlig om enhver hydrolyse af en ester ved hjælp af stærke baser som natriumhydroxid (natronlud eller kaustisk soda) eller kaliumhydroxid (kalilud). Fedtstoffer er alle estere af alkoholen glycerol og én eller flere fedtsyrer. Derfor er sæbe kun det første af en lang række produkter, der kan fremstilles på tilsvarende måde.

Forsæbningstallet angiver det antal milligram kaliumhydroxid, der skal bruges til en fuldstændig forsæbning af 1 g af en ester (f.eks. fedtstof). Dette giver kemikerne en række oplysninger om fedtsyredelen af fedtstoffet.

Se ogsåDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: