Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Folkevise

Folkevise er en genrebetegnelse der stammer fra den tidlige romantiks forsøg på at forstå den folkeligt overleverede visetradition som udtryk for en kollektiv folkesjæl. Folkevisen er defineret ved ikke at have nogen forfatter, ikke at have nogen kendt oprindelig tekstform og ofte at eksistere i forskellige versioner, der er opstået som følge af dens mundtlige overlevering.

Forfatteren bag de fleste folkeviser er ukendt, men da viseformen kræver en form for samenhæng eller handling, så må der havde været nogen, som har lavet en første udgave.

Det er romantikkens folkemindesamlere som har haft betydning for hvilke sange som har overlevet. I Jylland vandrer Evald Tang Kristensen (han udgiver sine bøger omkring år 1900) rundt og nedtegner sange. På Bornholm er det kantor (kirkesanger) Johansen der nedskriver de sange som endnu synges, til tekster og noder.

På middelaldrecentre og i rollespilssammenhæng videreføres folkeviserne. Der bliver også skrevet nye sange i gammel stil.

Se ogsåDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.
Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: