Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Fødekæde

Tilbage til økologi
er den sukkerholdige saft fra den autotrofe Vorte-Birk. 2. niveau er de heterotrofe springhaler, der æder af saften. 3. niveau, rovdyret, må man tænke sig til, men det kunne være en musvit.]] I et økosystem er en fødekæde (d)en rækkefølge, som dyr æder hinanden i. Et eksempel kan f.eks være en myg, der bliver ædt af en musvit, som selv bliver ædt af en kat. Hvis et led forsvinder, vil hele systemet bryde sammen. Hvis myggen i det lidt forsimplede eksempel forsvinder, vil musvitten af sult. Hvis musvitten forsvinder, vil katten dø af sult.

I begge de to eksempler kan det dog kun gå så galt, hvis dyrene kun har ét fødeemne. Naturens fødekæder er dog meget mere komplicerede, sådan at der er mange flere led og løkker. F.eks. kunne musvitten også blive ædt af en duehøg, og musvitten kunne have overlevet ved at æde fluer i stedet for myg. Myggen kunne blive ædt af en solsort eller en svale, og katten kunne lige så godt have ædt kattemad eller mus. Derfor er det mere dækkende at tale om fødenet.

Kilder/referencer

Se ogsåDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: