Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Filip 4. af Spanien

Filip 4. af Spanien (født 8. april 1605 i Valladolid; død 17. september 1665 i Madrid) Han var fra 1621, konge af Spanien, Neapel og Sicilien og var den sidste habsburgske konge af Portugal. Den egentlige regering blev ført af Greven af Olivares. Man forsøgte at reformere landbruget, men økonomien blev ødelagt landets deltagelse i Trediveårskrigen og flere krige og oprør, i forsøg på at opretholde Spaniens status som stormagt. I 1640 mistede han, magten over Portugal, og i 1648 fik Nederland (den hollandske del) formelt deres selvstændighed.

Det var samtidig en storhedstid for spansk litteratur og kunst, med en forfatter som Miguel de Cervantes, og en maler som Diego Velazquez.

Han efterfulgte Filip 3. af Spanien og blev i Spanien efterfulgt af Karl 2. af Spanien, og i Portugal af Johan 4. af Portugal.

Se også:

Efterfulgte: {} Efterfulgtes af:
{} {}Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Boligstedet.dk
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger i hele landet.
Lejebolig i Aarhus
Lejebolig i København
Lejebolig i Odense
Lejebolig i Aalborg
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring
Varmepumpepuljen
Varmepumpepulje åbner i 2023. Få tilskud til varmepumpe. Varmepumpepuljen


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: