Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Fermats sidste sætning

Fermats sidste sætning er en at de mest berømte sætninger i matematikkens historie. Den siger at der er ingen positive heltal a, b, c og n som opfylder ligningen
hvor n er større end 2.

Fermat skrev i margenen på en bog i 1637 at han havde fundet et bemærkelsesværdigt bevis for sætningen som der ikke var plads til i margenen. (Han skrev på latin: "Cuius rei demonstrationem mirabilem sane detexi hanc marginis exiguitas non caperet.")

Dette ansporede mange matematikere til at lede efter det manglende bevis. Fermat lavede mange sætninger. Ofte beviste han dem selv, og andre blev efterfølgende bevist af andre matematikere. Kun denne ene sætning forblev uden bevis i 357 år. Sætningen blev kaldt Fermats sidste sætning fordi den gennem lang tid var den sidste af Fermats sætninger som endnu ikke var blevet bevist.

Den blev først bevist af Andrew Wiles i 1990'erne, efter han havde arbejdet ca. 8 år på beviset.Denne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: