Netleksikon - Et online leksikon Netleksikon er ikke blevet opdateret siden 2005. Nogle artikler kan derfor indeholde informationer der ikke er aktuelle.
Forside | Om Netleksikon

Europa (mytologi)

Europa var i følge den græske mytologi en fønikisk kongedatter. Hun har givet navn til kontinentet Europa.

Tyren

Hun blev forført af Zeus i skikkelse af en tyr. Han kom svømmende til hende, mens hun var ved stranden og opførte sig kælent og indyndende. Da Europa satte sig op på ryggen af den venlige tyr sprang den ud i havet og begyndte at svømme. Zeus bragte pigen til Kreta, hvor hun senere blev stammoder til Kretas kongehus ved sønnen Minos. Zeus gav Europa tre gaver: Talos en automatisk kriger, Laelaps en jagthund og et kastespyd, der aldrig ramte ved siden af. Zeus satte også tyren som stjernetegn på himmelen til erindring om begivenheden. Resultatet af forbindelsen blev, udover Minos, børnene Rhadamanthus og Sarpedon. Hun blev gift med Asterion.

Historien om tyren er uden tvivl påvirket af den tyrekult som man kender fra minoisk kunst.

Europas ophav

I følge visse kilder var Europas forældre den fønikiske kong Agenor af Tyrus og hans dronning Telefassa. De begræd deres datters forsvinden og sendte de tre sønner Føniks, Kilix og Kadmos, ud for at lede efter hende (andre kilder, for eksempel Iliaden, har Føniks som fader). Det lykkedes ikke de tre sønner at komme til Kreta og finde hende, men Kadmos er kendt som grundlæggeren af Theben og Stamfader til det Thebanske kongehus og Kilix som den landskabet Kilikien i lilleasien blev opkaldt efter.

Herodot

Ifølge Herodot blev Europa bortført af Minoerne, der ville hævne bortførelsen af Io, en prinsesse fra Argos.

KilderDenne artikel er fra Wikipedia. Læs artiklen hos Wikipedia.

Bolig.com
Boligsite med dagligt opdaterede boligannoncer med lejeboliger og andelsboliger.
Andelsbolig i København
Lejebolig i København
Selvsalg
Realkreditlån
Boligadvokat
Rejseforsikringer
Husk at kontrollere din rejseforsikring inden du tager ud at rejse. Læs mere på: Rejseforsikring
Bilforsikringer
Sammenlign bilforsikringer og find information om forsikringer til din bil på: Bilforsikring


Denne artikel er fra Wikipedia. Denne hjemmeside tager ikke resourcer fra Wikipedias hardware. Netleksikon.dk støtter Wikipedia projektet finansielt. Indholdet er udgivet under GNU Free Documentation License. Kontakt Netleksikon, hvis ophavsretten er krænket.

Antal besøgende: